google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Karel de Grote Hogeschool en Stad Antwerpen starten unieke opleiding voor knelpuntberoep: financieel ambtenaar

Mensenwerken 23-1-2024 9:33
Categorieën: Overheid, Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen beginnen dinsdag de eerste studenten van de nieuwe postgraduaatsopleiding Public Finance Management. Zij worden opgeleid tot financieel ambtenaar en dat is een knelpuntberoep. Lokale overheden kampen met een groot tekort aan financieel onderlegde medewerkers. De stad Antwerpen ondersteunt de opleiding die uniek is in Vlaanderen.

Lokale overheden in Vlaanderen krijgen te maken met een tekort aan ambtenaren die de nodige kennis hebben over overheidsfinanciën. Voor financiële vacatures moeten gemeentebesturen vaak meerdere selectierondes organiseren, en de opkomst van kandidaten ligt erg laag. Lokale besturen doen dan ook vaak een beroep op consultants voor uiteenlopende ondersteunende taken, gaande van doorlichtingen over veranderingsprocessen tot boekhouden. Dat blijkt uit de rondvraag van de stad Antwerpen.

De stad vroeg daarom aan de Karel De Grote Hogeschool of er een opleiding op maat kon komen. De hogeschool organiseert nu het nieuwe postgraduaat Public Finance Management. In 15 weken worden de studenten klaargestoomd tot experten in overheidsfinanciën.

 

Nood aan sterke experten

"In de Vlaamse steden en gemeenten is er vandaag veel nood aan sterke experten die helemaal mee zijn met het ingewikkelde domein van de overheidsfinanciën", zegt Lien Vandermarliere, opleidingsondersteuner op de Karel de Grote Hogeschool (KdG). "We zijn dan ook trots dat we binnen KdG als eerste onderwijsinstelling een opleiding inrichten specifiek voor financiële ambtenaren, een onderbelicht knelpuntberoep. We zetten in het postgraduaat in op een brede financiële kennis en praktische, realistische cases waardoor je als afgestudeerde een streepje voor hebt als je solliciteert bij een lokale overheid."

 

Avondopleiding

Het postgraduaat is een avondopleiding die zich zowel richt op ambtenaren die zich willen verdiepen in de financiële wereld als op werknemers uit het bedrijfsleven die een nieuwe uitdaging zoeken in de openbare sector. Het team van docenten bestaat uit medewerkers van KdG en medewerkers van de stad Antwerpen. De eerste studenten gaan van start op dinsdag 23 januari.

 

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/21/karel-de-grote-hogeschool-en-stad-antwerpen-starten-nieuwe-oplei/ 

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close