Snel zoeken

Coronacrisis: wat met de werking van de bibliotheek ?

Bron: eigen berichtgeving 15-3-2020 17:00
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

 

De VVBAD (Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek Archief en Documentatie)  meld op zijn site dat méér en méér bibliotheken de deur sluiten. Dit om de gezondheid van alle bezoekers en medewerkers te beschermen en de verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 tegen te gaan.

Toch kan men zich ook de vraag stellen of de bibliotheken in deze periode net hun functie niet moeten vervullen. Een paar bibliotheken zoeken alvast creatieve oplossingen. 

Dagelijks komen er heel wat mensen bij bibliotheken over de vloer, waaronder ook de iets oudere generatie of mensen met gezondheidsproblemen. Met de beslissing om de deuren te sluiten, willen bibliotheken hun steentje bijdragen in de strijd tegen de verspreiding van het virus. “Deze beslissing is een preventieve maatregel, waarbij we onze collectieve burgerplicht opnemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk af te remmen, zodat ons zorgsysteem niet onder druk komt te staan en de meest kwetsbaren zo weinig mogelijk kans lopen om besmet te raken”, zo laat ARhus weten.

Zo zorgt de Stad Halle voor een aangepaste werking. "Nu heel wat hobby’s niet meer mogelijk zijn, beschikken mensen over aardig wat tijd. Een goed boek lezen, lijkt ons een fijn tijdverdrijf. Daarom behouden we deze dienstverlening." luidt het daar. 

Ook in andere lokale besturen bekijkt men nog wat mogelijk is. 

Update: zaterdag 14/3 - 21u30

Terwijl op de website van heel wat lokale besturen werd vemeld dat de bibliotheken volledig dicht gaan, is ondertussen beslist dat de bibliotheken enkel tijdens het weekend zullen sluiten. 

Update 15/03

-Provinciebestuur West-Vlaanderen laat ons weten dat bibliotheken tijdens de week open blijven. De provincie heeft de update ondertussen gecommuniceerd.

 

Bron:  https://www.vvbad.be/nieuws/steeds-meer-bibliotheken-sluiten-tijdelijk-de-deuren

Bron: Stad Halle - coronamaatregelen

Bron: Zoersel - coronamaatregelen

Bron: update overheid vlaanderen - 14/03

Bron: update provincie West-Vlaanderen - 15/03

Bron: FAQ ivm de maatregelen - site Federale Overheid

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close