Snel zoeken

Extra helpende handen om leerachterstand weg te werken

Bron: Parlementaire vragen 10-2-2021 15:34
Categorieën: Kandidaat, Zorg, Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever

Bron: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/extra-helpende-handen-om-leerachterstand-weg-te-werken

 

In het Corona VI-decreet zal € 10 miljoen extra worden voorzien voor helpende handen in de klassen van het basis- en het secundair onderwijs. Van zodra dit decreet zijn definitieve vorm heeft en gestemd is, krijgen scholen de nodige richtlijnen over hoe ze deze middelen kunnen aanvragen. Met deze “Bijsprong” kunnen bijkomende leerkrachten ingeschakeld worden om de leerachterstand, opgelopen tijdens de coronacrisis, te helpen wegwerken met remediëring op maat.
Op die manier gaat er extra aandacht naar die leerlingen die leerachterstand opgelopen hebben en dat zowel tijdens de lesuren als daarbuiten. Differentiatie en remediëring op maat zijn belangrijk om de verschillende leernoden in te schatten en weg te werken. 
Deze extra “Bijsprong” begint meteen na de krokusvakantie en loopt nog verder tot en met 30 juni. De praktische modaliteiten worden onder andere gecommuniceerd in Schooldirect zodra de nodige afspraken gemaakt zijn en na stemming van het decreet. De extra helpers die komen bijspringen volgen binnen de schoolmuren uiteraard strikt alle veiligheidsmaatregelen.

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close