google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

N-VA: efficiëntie in de zorg centraal

Eigen berichtgeving 2-5-2019 0:00
Categorieën: Kandidaat, Zorg, Zorg - werkgever

Gezondheidszorg is niet onmiddellijk een thema waarmee  N-VA zich  profileert. Eerder dan extra middelen,  schuift  de partij efficiëntie in de zorg  als voornaamste thema naar voor.  Opvallend is dat (sommige) structuren en de omkadering die in de sector is opgebouwd, volgens N-VA moet worden afgebouwd. 

De N-VA wil meer middelen naar het bed

"In onze gezondheidszorg moeten de middelen zoveel mogelijk naar de patiënt vloeien, en niet naar overbodige en geldverslindende structuren. Daarom moeten effectiviteit, efficiëntie en kwaliteit centraal staan. Als we de kwaliteit van onze gezondheidszorg willen garanderen, en tegelijkertijd de betaalbaarheid van het systeem willen behouden, dan zal er niet alleen over het budget maar ook over de organisatie ervan moeten gesproken worden. Alle instrumenten zitten dan ook het beste op één niveau, het Vlaamse niveau zoals we ook in onze congresteksten rond het confederalisme hebben neergeschreven."

Ontzuiling 

De ziekenfondsen worden vandaag overgefinancierd voor hun werkingskosten. Wij willen de taken en controles die kostenefficiënter of effectiever binnen het RIZIV kunnen ook daar laten plaatsvinden. 

Beschikbare middelen beter gebruiken

De uitdagingen in de welzijnssector zijn groot. Aan de ene kant zijn de budgetten de afgelopen jaren sterk gestegen maar aan de andere kant blijven duizenden Vlamingen wachten op de juiste zorg en/ of ondersteuning en gaan de zorgverstrekkers gebukt onder de zware werkbelasting. Daarom pleiten we als partij voor een zorgshi van de budgetten. Meer handen aan het bed en minder naar bakstenen en tussenstructuren. N-VA wil  de beschikbare nanciële middelen meer cliëntgericht inzetten.

"De schaarse middelen die er zijn moeten zoveel mogelijk naar de patiënt vloeien, en niet naar overbodige en geldverslindende structuren. Het bestrijden van fraude en oneigenlijk gebruik van middelen in de gezondheidszorg blij een prioriteit."

Verkiezingsprogramma N-VA 2019

Léés ook: N-VA heeft plan klaar voor extra werkkracht in de zorg: “Minder administratie, meer verzorgen”

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close