google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Opleidingscentrum Familiehulp Limburg levert als eerste vernieuwd attest zorgkundige af

Bron: Familiehulp 14-9-2019 0:26
Categorieën: Kandidaat, Zorg, Zorg - werkgever

 

Het opleidingscentrum Limburg van Familiehulp heeft als eerste opleidingscentrum in Vlaanderen het vernieuwde attest zorgkundige afgeleverd. Deze primeur vond plaats op vrijdag 6 september 2019 en was weggelegd voor een groep afgestudeerde zorgkundigen. Dankzij dit attest kunnen zij voortaan vijf extra handelingen uitvoeren.

Een nieuw bekwaamheidsattest voor zorgkundigen

 

Sinds 1 september 2019 is een nieuw bekwaamheidsattest voor zorgkundigen van kracht. “Dit attest laat zorgkundigen toe om vijf extra handelingen te verrichten, die voorheen alleen verpleegkundigen mochten uitvoeren”, zegt Marleen Geusens, coördinator van het opleidingscentrum Limburg van Familiehulp.

“Concreet gaat het om het toedienen van medicatie, het meten van parameters, het toedienen van voeding en vocht langs orale weg, de manuele verwijdering van fecalomen en het verwijderen en heraanbrengen van verbanden en kousen voor de behandeling of preventie van veneuze aandoeningen.”

Primeur voor opleidingscentrum Limburg

Het opleidingscentrum Limburg van Familiehulp, dat in Hasselt is gevestigd, had de eer om als eerste opleidingscentrum in Vlaanderen het vernieuwde attest zorgkundige te kunnen uitreiken. “Het gaat om een groep cursisten die in ons opleidingscentrum de module zorgkundige hebben gevolgd”, vertelt Marleen Geusens. “Deze module liep van 1 juli tot en met 6 september, waardoor we in primeur het vernieuwde attest zorgkundige konden uitreiken. En daar zijn zowel de cursisten als onze lesgevers best fier op. Als opleidingscentrum tonen we op die manier dat we meteen inspelen op de nieuwe ontwikkelingen binnen de zorgsector.”

 

Familiehulp is dé partner voor zorg en ondersteuning voor iedereen in Vlaanderen en Brussel. Jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, mantelzorgers en mensen met een zorgbehoefte kunnen ons met een gerust hart hun vragen toevertrouwen. Wij zijn altijd in de buurt meteen antwoord op hun maat. Familiehulp is ook professioneel partner in verschillende samenwerkingsverbanden. Zorg- en andere actoren kunnen bij ons terecht voor een aanbod voor hun specifieke doelgroepen. Als maatschappelijk verantwoord werkgever zetten wij sterk in op opleiding en vorming. We beschikken over 5 opleidingscentra die meerdere keren per jaar de opleiding verzorgende/zorgkundige organiseren. Familiehulp is een waardengedreven organisatie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen, diversiteit en duurzaamheid.


 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close