google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Vlaams Parlement geopend in korte zitting, zonder Septemberverklaring

Bron: VRT-Nieuws 23-9-2019 17:31
Categorieën: Kandidaat, Overheid - kandidaat, Zorg

 

Het Vlaams Parlement is vanmiddag geopend zonder de traditionele Septemberverklaring van de minister-president, bij gebrek aan een nieuwe Vlaamse regering. Parlementsvoorzitter Wilfried Vandaele (N-VA) hield wel een korte openingstoespraak.

Vandaele had het over "een korte zitting, maar daarom niet minder gezellig". 61 van de 124 parlementsleden zijn nieuwkomers, 59 van de 124 vrouwen.

Al die parlemensleden blijven tot nader order wat op hun honger zitten. Omdat de formatie van de nieuwe Vlaamse regering nog niet helemaal rond is, is er nog geen minister-president om de Septemberverklaring voor te lezen, de traditionele beleidsverklaring aan het begin van het politieke jaar.

Dat frusteert onder meer Groen-fractieleider Björn Rzoska, die graag opheldering wilde van de ontslagnemende Vlaams regering over een aantal prangende kwesties. Er volgde nog wat discussie over het jeugddelinquentierecht, waarbij vooral Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Lise Vandecasteele (PVDA) zich in de kijker werkten. Na anderhalf uur werd de plenaire vergadering gesloten.

Volgende woensdag is er een ad-hoccommissie waar parlementsleden vragen kunnen stellen aan de ontslagnemende Vlaamse regering

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close