google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Vlaamse overheid bouwt ambtenarenstatuut af

Bron: De Tijd 1-10-2019 16:08
Categorieën: Kandidaat, Overheid - kandidaat, Zorg

 

01 oktober 2019 12:32

De Vlaamse overheid wil het ambtenarenstatuut afbouwen en nieuwe medewerkers alleen nog aanwerven via een klassiek arbeidscontract. Dat staat in het regeerakkoord, dat dinsdagmiddag werd vrijgegeven.

De Vlaamse regering wil het ambtenarenstatuut afbouwen. Wie voor de Vlaamse overheid werkt, moet dat doen via een klassiek arbeidscontract, zoals in een gewoon bedrijf.

Dat staat in het deel 'bestuurszaken' van het regeerakkoord en slaat dus niet op onderwijs. De regering zegt dat de beslissing om 'af te stappen van de eenzijdige benoeming' zal worden genomen 'in overleg met de vakorganisaties'.

Op termijn wil de regering dat iedereen die voor de overheid werkt dat doet via een klassieke arbeidsovereenkomst. 'Ondertussen werken we de verschillen weg tussen de statutaire en contractuele personeelsleden op het vlak van de ziekteregeling waarbij we principieel het contractuele stelsel als uitgangspunt nemen', staat in het regeerakkoord.

Ook voor de lokale besturen wil de regering het verschil weg: 'We werken voor de statutaire ambtenaren een ontslagregeling uit die dezelfde is als de ontslagregeling uit de arbeidsovereenkomstenwet.'

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close