/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector van ons allen

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

OCMW Jette

OCMW Jette

Gegevens

Vestigingen
OCMW van Jette
Sint-Pieterskerkstraat 47
1090 Jette
02.422.46.11
cpas-ocmw@jette.irisnet.be

Cel Tewerkstelling en Opleiding
Léon Théodorestraat 108
1090 Jette
cpas-ocmw@jette.irisnet.be
02.422.46.11

OCMW van Jette
Wemmelsesteenweg 229
1090 Jette

Informatie

Informatie
Wat is een OCMW?
Het OCMW ( Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) is een lokale openbare instelling en is essentieel voor de goede werking van de gemeenten.
Handen die elkaar vasthoudenDe taken van het OCMW zijn beschreven in de organieke wet van 8 juli 1976 en in de wet van 26 mei 2002. 'Elke persoon heeft recht op maatschappelijke dienstverlening. Deze heeft tot doel eenieder in de mogelijkheid te stellen een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid.'

Verschillende hulpvormen
De geboden hulp kan verschillende vormen aannemen: leefloon, medische hulp, betalen van de energiefacturen, buitenschoolse activiteiten, maaltijden aan huis, installatiepremie, …

De aanvragen worden individueel behandeld door de maatschappelijke werkers. De aanvraag zal aanleiding geven tot een sociaal onderzoek, bezoek ter plekke en doorlichting van de individuele situatie. De finale beslissing wordt genomen door de raad voor maatschappelijk welzijn of door zijn delegatie (speciaal comité van de sociale dienst).

Sociale activering
De opdracht van het OCMW ligt niet enkel in de financiële ondersteuning van mensen, ze omhelst ook de begeleiding en activering van werkzoekenden (opleiding in informatica, talen,…).

Naast de opdrachten qua individuele begeleiding kan het OCMW ook andere taken op zich nemen: schuldbemiddeling, gezinshulp, juridische ondersteuning, rust-en verzorgingstehuis, sociaal restaurant, transitwoningen,… Meer dan ooit is het OCMW een open sociaal huis ten dienste van de ruime bevolking.

De diensten sociale hulp van het Jetse OCMW worden opgesomd in de rubriek Maatschappelijk Welzijn.

Cultuur bedrijf

Werknemers

5

Recente vacatures van OCMW Jette

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adres gegevens

Adres:Wemmelsesteenweg 229
Postcode:1090
Stad:JETTE
Land:BE
Telefoon:+3224224611
Website:OCMW Jette

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close