Snel zoeken

Overheidsomroep heeft een nieuwe CEO.

Bron: De Standaard 19-6-2020 15:38
Categorieën: Overheid - kandidaat

Bron: De Standaard, 19 juni 2020,  https://www.standaard.be/cnt/dmf20200619_04995406

 

Frederik Delaplace is vanmiddag voorgesteld als de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. 

 

Minister van media Dalle (CD&V) begon de persconferentie (vanuit de studio waar ooit FC De Kampioenen werd opgenomen) door de interim-gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans uitdrukkelijk te danken om de continuïteit te verzorgen na het voortijdig vertrekt van de vorige ceo, Paul Lembrechts in januari.

Hij dankte ook alle VRT-medewerkers voor het schitterende werk tijdens de corona-crisis: goeie informatieprogramma's maar ook sterke ontspanningprogramma's voor de Vlaming die thuis moest blijven. 

Maar het ging natuurlijk vooral over de nieuwe ceo met wie minister Dalle een nieuwe beheersovereenkomst zal moeten schrijven.

'Met Frederik Delaplace kiezen we voor ervaren leiderschap. Maar ook jong en dynamisch leiderschap (Hij is net geen 50 jaar, red).  Want dat is nodig. De uitdagers zijn niet de andere mediahuizen in Vlaanderen, wel bedrijven als Amazon en Netflix', aldus Dalle. 

Delaplace benadrukt dat VRT trotser mag worden

Delaplace begon zijn persconferentie met de melding dat veel mensen hem geluk wensen en er meteen bij zeggen dat hij het zal nodig hebben. 

'Om een mediabedrijf te leiden moet je mediaervaring hebben. Ik kan geen groot industrieel bedrijf leiden, maar wel een openbare omroep,' zei de nieuwe ceo.  Delaplace had het over de grote maatschappelijke meerwaarde die de VRT creëert en dat de VRT daar zelfs wat trotser mag op zijn.

'Ik wil dat de interne trots groter wordt en dat de Vlaming trotser wordt op zijn omroep.' Hij wil ook een intern project opstarten binnen de VRT dat iedereen enthousiasmeert. 'Iedereen moet zien waar de VRT voor staat en waar de VRT anders in is dan de andere mediagroepen.'

Hij onderstreepte ook dat technologische inovatie belangrijk is. 'Het heeft geen zin dat we met onze honderden medewerkers investeren in goede kwaliteit als we het niet bij de consument krijgen via de nieuwe kanalen die die gebruikt.'

Ook de voorzitter van de raad van bestuur, Luc Van den Brande, onderstreepte dat Delaplace veel belang hecht aan de maatschappelijke meerwaarde van de VRT. Ook voor Van den Brande moet de VRT een referentie blijven, een soort standaard (zonder hoofdletter overigens). 

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close