Snel zoeken

Vlaamse Overheid wil rekrutering en selectie gemeenschappelijk organiseren

Bron: Vlaamse Regering 2-12-2022 23:09
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Naar aanleiding van haar beslissing van 30 oktober 2020 over de uitbreiding van de gemeenschappelijke HR-dienstverlening van het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) voor wat betreft rekrutering en selectie, wijzigt de Vlaamse Regering nu principieel het oprichtingsbesluit van AgO en het Vlaams personeelsstatuut (VPS). Door deze beslissing pakken de diensten van de Vlaamse overheid (DVO) de in- en doorstroom van medewerkers gemeenschappelijk aan. AgO voert alle statutaire en contractuele selecties bij de DVO uit met uitzondering van: de selectie van functies bij de Openbare Psychiatrische Zorgcentra Geel en Rekem die niet behoren tot het top- en middenkader; functies waarvoor de lijnmanager zelf kan optreden als selector; en functies die voorkomen op de lijst van entiteitsspecifieke functies die door de Vlaamse minister van Bestuurszaken wordt vastgesteld. 

Het Selectiecentrum, dat op 1 mei 2015 opgericht werd in de schoot van AgO, was al de verplichte selector  voor  alle  statutaire  wervingen  bij  de  ministeries  van  de  Vlaamse  Gemeenschap  (=  de  departementen  en  IVA’s  zonder  rechtspersoonlijkheid)  en  voor  mandaatfuncties  (=  top-  en middenkader).

Vanaf 1 januari 2024 maken alle entiteiten van de Vlaamse overheid verplicht gebruik van de gemeenschappelijke dienstverlening van AgO voor rekrutering en selectie.

Over dit wijzigingsbesluit wordt nog onderhandeld met de sociale partners, daarna wordt het advies van de Raad van State ingewonnen.

 

Bron: Vlaamse Regering, 2 december 2022.

 
 
 
 
 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close