google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

IGEMO

Info

Grootte van de organisatie
IGEMO, Intergemeentelijke vereniging voor ontwikkeling van het Gewest Mechelen en Omgeving, is een streekintercommunale met een ruime dienstverlening. IGEMO heeft tot doel haar werkingsgebied op een duurzame manier te ontwikkelen. Het werkingsgebied van IGEMO zijn de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek en de steden Mechelen en Lier. Organen en vertegenwoordigers: Decretale bestuursorganen Algemene vergadering Eerste afgevaardigde – volle bevoegdheid van stemmen : Stefaan Lambrechts Tweede afgevaardigde – plaatsvervanger : Thomas Wellens Raad van Bestuur bestuurder : Jan Hendrickx bestuurder met raadgevende stem : Giel Van de Zande Beleidsgroep "sociaal-economisch beleid" eerste lid: Suzy Put tweede lid: Nadine Boekaerts Beheerscomité Preventie en Bescherming (GIDPBW) vertegenwoordiger: burgemeester Walter Horemans (voor gemeente en OCMW) Beheerscomité Interlokale Vereniging “Wonen langs Dijle en Nete” Aanduiding effectief vertegenwoordiger - burgemeester Walter Horemans Kredietcommissie FRGE Effectieve vertegenwoordiger : Stefaan Lambrechts Plaatsvervangend vertegenwoordiger : Ingeborg Van Hoof Regionale mandaatgroep Vertegenwoordiger: burgemeester Walter Horemans Plaatsvervangend vertegenwoordiger: eerste schepen Jan Hendrickx Beheerscomité Intergemeentelijke Omgevingshandhavingscel (IGOHC) Vertegenwoordiger: Walter Horemans Plaatsvervanger: Ingeborg Van Hoof Beleidsgroep wijk-werken : Nadine Boekaerts en diensthoofd Leven Mechanische-biologische scheidingsinstallatie (MBS = samenwerking tussen IOK en IGEMO) : voorzitter en ondervoorzitter van Ivarem
Voorstelling van de organisatie
Als vereniging van lokale besturen in het arrondissement Mechelen, ontwikkelt en verleent IGEMO diensten voor een veelheid aan beleidsdomeinen en thema’s: klimaat, milieu, ruimtelijke ordening, stedenbouw, mobiliteit, erfgoed, wonen, ondernemen, werken, welzijn … IGEMO groeit mee met haar lokale besturen, in functie van hun huidige en toekomstige behoeften. Onze ruime dienstverlening is de oorspronkelijke bestaansreden en het kloppend hart van IGEMO.

De laatste jaren groeide IGEMO uit tot het regionaal samenwerkingsverband van de streek ‘Rivierenland’. Uitdagingen en ambities van bovenlokaal belang worden binnen een interbestuurlijke context aangepakt. Als motor en brandstof voor de regio, heeft IGEMO de ambitie te fungeren als koepelstructuur voor alle regionale samenwerkingsnoden en -verbanden in de regio.
Vestigingen
Het werkingsgebied van IGEMO omvat de twaalf gemeenten van het arrondissement Mechelen, ook gekend als de streek ‘Rivierenland’. Het arrondissement heeft een oppervlakte van 510,22 km² en telt ca. 344.000 inwoners.
Bedrijfsfilm

Werking

Missie/werking
Overtuigd van het belang van sterke lokale besturen,
met passie voor duurzaamheid, sociaal & maatschappelijk engagement
activeren wij een regionale dynamiek,
ondersteunen wij steden en gemeenten,
en verlenen wij vernieuwende diensten op het vlak van wonen, werken en leven.
“Het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de streek” is de statutaire opdracht van IGEMO.

In haar hoedanigheid als dienstverlenende vereniging en regionaal samenwerkingsverband, voert IGEMO een aantal belangrijke waarden hoog in het vaandel:

Dienstbaarheid; we luisteren naar de noden en behoeften van onze vennoten
Kwaliteit; in onze dienstverlening staat kwaliteit steeds voorop
Ondernemerszin; we grijpen kansen en tonen initiatief voor onze vennoten en de regio
Ambitie; we willen een voortrekker zijn in de eigen regio en Vlaanderen
Creativiteit; we werken met zin voor nieuwe ideeën
Innovatie; we denken vernieuwend en met een blik op de toekomst

Onze troeven

Medewerkers

Recente vacatures van IGEMO

Hieronder vind je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adres gegevens

Adres:Schoutetstraat 2
Postcode:2800
Stad:Mechelen
Land:BE
Telefoon:+32 15 28 50 50
Website:IGEMO

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close