Rondweg - Fase 1

Fase 1: Herinrichting Koning Albertlaan, Koningin Astridlaan en doorsteek naar de Norbert Neeckxlaan

Actueel nieuws

Vanaf 15 april 2024 starten ook de werken in zone 2: vanaf het kruispunt Koningin Astridlaan - Kloosterstraat, over het kruispunt Kloosterstraat - Koning Albertlaan tot net voor het kruispunt Koning Albertlaan - Mudakkers. Het wegdek wordt volledig opgebroken en er is geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk. Bewoners kunnen nog te voet aan hun woning geraken, opritten zijn met de auto niet altijd bereikbaar.

Het kruispunt Koningin Astridlaan - Koning Leopoldlaan blijft nog steeds afgesloten voor alle verkeer tot midden mei. Het wegdek wordt volledig heraangelegd. Door de overvloedige regenval van de voorbije weken hebben de werken beperkte vertraging opgelopen.

In de Koning Albertlaan en Kapelstraat wordt verder gewerkt door de nutsmaatschappijen.

Auto’s, fietsers en voetgangers blijven de aangegeven omleidingen volgen. In de Kloosterstraat, Prins Alexanderstraat, Mudakkers, Molenstraat en Koningsstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer voorzien (met parkeerverbod).

Wat gaan we doen?

  • Tot midden mei wordt het wegdek van het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Koning Leopoldlaan heraangelegd vanaf de Tuinstraat tot voor de Colruyt.
  • Tot eind mei werken de nutsmaatschappijen in de Koning Albertlaan, vanaf de Molenstraat tot en met het kruispunt met de Kapelstraat.
  • Vanaf 15 april wordt de Kloosterstraat (vanaf het kruispunt met de Koningin Astridlaan tot en met het kruispunt met de Koning Albertlaan) en de Koning Albertlaan (vanaf het kruispunt met de Kloosterstraat tot net voor het kruispunt met de Mudakkers) volledig opgebroken voor de aanleg van de nieuwe weg en riolering.

Hinder 

  • Tot midden mei is het kruispunt Koningin Astridlaan - Koning Leopoldlaan volledig afgesloten.
  • Tot begin juli zijn de Koningin Astridlaan, de Kloosterstraat (tussen Koningin Astridlaan en Koning Albertlaan) en de Koning Albertlaan (vanaf het kruispunt met de Kloosterstraat tot voor het kruispunt met de Mudakkers) afgesloten. Vanaf het kruispunt met de Kapelstraat tot aan het kruispunt met de Molenstraat is er eenrichtingsverkeer voor auto’s.
  • De Colruyt, parking Kerk (Michiel Jansplein) en parking Mudakkers blijven steeds bereikbaar.
  • Personen met een handicap kunnen met hun kaart op de parking Kerk (Michiel Jansplein) onbeperkt gratis parkeren.  Leg de parkeerkaart vooraan in het voertuig op het dashboard zodat het symbool van de rolstoel goed zichtbaar is.

Als je minder mobiel bent kan je contact opnemen met de Stad Lommel op het nummer 011 399 799. Samen zoeken we naar een ondersteuning op maat.

Samen met de aannemer doen wij al het mogelijke om de hinder zo kort mogelijk te houden.

De Lijn schrapt de bushalte Lommel PMS
 
De Lijn schrapt de bushalte Lommel PMS op de Koning Albertlaan ter hoogte van Mudakkers. 
Voor de lijnen 84 en 307 zijn vervanghaltes voorzien aan de kerk en aan de Kapelstraat.

Over de werken

Wat gaan we doen?

De herinrichting bestaat uit twee grote werken:

  • Wegenwerken: we leggen een nieuwe rijweg aan over het volledige tracé. Fietspaden aan beide zijden van de rijweg en een voetpad aan de binnenzijde van de rondweg zullen voor meer verkeersveiligheid zorgen. Groenstroken sluiten de rijweg af van deze fietspaden en het voetpad.
  • Rioleringswerken: er komt een gescheiden rioleringsstelsel om het regenwater plaatselijk op te vangen en het vervuild water makkelijk te zuiveren. Dit betekent dat regen- en afvalwater apart worden opgevangen.

Waar?
De Koningin Astridlaan en Koning Albertlaan worden aangepakt, samen met een nieuw aan te leggen deel dat de Koningin Astridlaan verbindt met de Norbert Neeckxlaan.

In welke zones wordt er gewerkt? 
De werken zijn opgedeeld in verschillende zones. Elke zone zal op een specifiek moment worden aangepakt met minimale overlast voor buurtbewoners, ondernemers en scholen in de omgeving. De opdeling, startdata en de duur van iedere zone vind je hier:

Zone 1

Verbindingsstuk van de Koning Leopoldlaan naar de Norbert Neeckxlaan

Uitvoering wegen- en rioleringswerken: januari 2024 - begin mei 2024

Zone 2

Koningin Astridlaan en Koning Albertlaan tot aan de Molenstraat

Uitvoering wegen- en rioleringswerken: april 2024 - eind augustus 2024

Zone 3

Koning Albertlaan (vanaf de Molenstraat) tot en met het kruispunt aan de Kapelstraat

Nutsmaatschappijen: eind februari - eind april 2024
Uitvoering wegen- en rioleringswerken: begin april 2024 - eind oktober 2024


Hoe ziet het ontwerp eruit? 
De plannen zijn definitief. Er is gekozen voor: 

  • Comfortabel en afgeschermd fietsen en wandelen: met vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de rijweg, en een verhard voetpad aan de binnenzijde van de rondweg.
  • Groene berm tussen fietspad en rijweg: een groenstrook met haag aan de binnenzijde en een groenstrook met bomen aan de buitenzijde.
  • Nieuwe rijweg in twee richtingen: met veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers en nieuw ingerichte kruispunten.

Bekijk de infobrochure of de foto’s op deze webpagina om een beeld te krijgen van de toekomstige omgeving en de verschillende zones.

Meer info

Je vindt alle info samengevat in de infobrochure:  


Heb je een vraag? 

Neem contact op via het contactformulier of bel 011 399 799. Je kan ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen over de rondweg in de infobrochure. 
 
Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief over de rondweg 
 
Neem contact op Schrijf je in op de nieuwsbrief 
 

Terug naar het overzicht
foto: Rondweg - Fase 1
  • Rondweg - Plan omleidingen vanaf 15 april 2024
  • OPW Rondweg zones
  • OPW Rondweg tijdslijn
  • profiel NA
  • kruising Kapelstraat NA
  • kruispunt Kloosterstraat NA
  • kruispunt Mudakkers NA
  • Rondweg Fase 1 - Bocht Koning Albertlaan en Kapelstraat.jpg
  • Rondweg Fase 1 - Kruispunt Koning Albertlaan en Mudakkers
  • Rondweg Fase 1 - Kruispunt Koning Albertlaan en Kloosterstraat
  • Rondweg Fase 1 - Verbindingsweg naar Norbert Neeckxlaan

Deel deze pagina