Lokale dienstencentra gaan dicht

Door: Bron: 10-3-2020

Categorieën
:
Kandidaat,

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zal de lokale dienstencentra het advies geven voorlopig te sluiten uit voorzorg voor het coronavirus. Dat antwoordde hij dinsdagmiddag op vragen in de Commissie Welzijn van het Vlaams Parlement. Beke wil geen onnodige risico's nemen met kwetsbare groepen, zoals ouderen of mensen met een zorgnood, zegt hij. 

Lokale dienstencentra bieden allerhande activiteiten aan, vaak gericht op ouderen of mensen met een beginnende zorgnood, en die zijn dus extra kwetsbaar voor het coronavirus. 'We mogen niet overdrijven met maatregelen, maar we moeten er toch voor zorgen dat kwetsbare groepen niet nodeloos risico's lopen', vindt Beke. Ook voor de woonzorgcentra zijn nog bijkomende instructies op komst, zei hij dinsdagmiddag.

We mogen niet overdrijven met maatregelen, maar we moeten er toch voor zorgen dat kwetsbare groepen niet nodeloos risico's lopen

 

 

Woonzorgcentra afsluiten voor bezoek, zoals afgelopen week al gebeurde in Gooik, is voorlopig niet aan de orde. 'Ik begrijp de intentie van de zorginstelling om te proberen het goede te doen en de bewoners zoveel mogelijk te beschermen, maar de vraag is of dit voldoende afgewogen was en niet disproportioneel', aldus de minister. 

Kinderen uit lagere en middelbare scholen gaan voorlopig beter niet op bezoek bij grootouders of overgrootouders, vindt Beke.