Cevi/Logins zet overheid in de cloud met Awingu

Door: Bron: Computable.be 16-10-2019

Categorieën
:
Overheid - kandidaat, Zorg,

 

Cevi/Logins en Awingu sluiten een partnership om het nieuwe Cevi/Logins SaaS-aanbod voor Vlaamse lokale besturen in de markt te zetten. Cevi/Logins vervangt hiervoor Citrix door Awingu. Cevi zal Awingu daarnaast ook intern gebruiken. 

 

Cevi/Logins is een softwarehuis gespecialiseerd in het bouwen van informaticasystemen voor het automatiseren van processen en diensten, vooral voor overheidsinstellingen als provinciebesturen, gemeenten, OCMW’s, politiezones, hulpverleningszones, intercommunales en zorgbedrijven. Het is sinds 1971 actief. Sinds de beginjaren zijn de softwarepakketten flink geëvolueerd. 

‘Onze klanten verwachten vandaag een geïntegreerde dienst. Ze willen af van de complexiteit om alles zelf te doen, en van de groeiende nood tot it-beveiliging’ zegt algemeen directeur Jan Deprest. ‘Awingu is geschikt is voor onze doeleinden: het aanbieden van onze softwarepakketten als een dienst aan lokale besturen. Gebruikers loggen gewoon in via hun browser en de it-beheerders moeten zich niet bezig houden met complexe lokale installaties.’

 

Op afstand

Cevi/Logins gebruikte voorheen Citrix om diensten vanop afstand aan te bieden.’Citrix is niet goedkoop en complex voor ons, en voor onze gebruikers. We volgen Awingu reeds geruime tijd, en de tijd was rijp voor ons om de overstap te maken. We kiezen duidelijk voor een eenvoudige en kost-efficiënte oplossing’, aldus Deprest. 

Awingu biedt zowel kmo’s als grote bedrijven een werkplek die beschikbaar is in eender welke browser, eender waar en op eender welk toestel. Het aggregeert Windows- en Linux-applicaties of -desktops, intranet-applicaties en documenten in een online-werkplek. Ceo Walter Van Uytven: ‘We hebben diverse klanten: van ziekenhuizen, lokale overheden tot banken en autofabrikanten. Echter ook softwarehuizen, zoals Infodidac (België), Fargo Systems (VK), Peloton Software (Canada), vinden de weg naar Awingu in hun ‘journey to saas’. We zijn dan ook blij dat Cevi/Logins ook voor Awingu kiest.’