Jobbonus voor ambtenaren

Door: Bron: Vlaamse Overheid 4-7-2022

Categorieën
:
Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever ,

Bron: https://www.vlaanderen.be/jobbonus

Bron: Beslissingen Vlaamse Regering 01 07 2022

De jobbonus is een nieuwe beleidsmaatregel waarmee de Vlaamse Regering werkenden een bijkomende positieve financiële prikkel wil geven om aan het werk te gaan of te blijven. De doelgroep van de jobbonus zijn personen met een laag beroepsinkomen. De premie wordt toegekend op basis van het loon op jaarbasis. De toekenning, berekening en uitbetaling van de premie wordt via een operationeel partnerschap tussen het Departement Werk en Sociale Economie en de Vlaamse Belastingdienst uitgewerkt. In dit kader keurt de Vlaamse Regering nu, na advies van de SERV, de Vlaamse Toezichtcomissie voor de verwerking van persoonsgegevens en van de Raad van State, definitief een besluit goed dat vastlegt welke inkomsten en prestaties worden meegenomen om te bepalen of men in aanmerking komt voor een jobbonus, evenals de berekeningswijze van de premie en de toekennings- en aanvraagprocedure.

 

 

Bent u een loontrekkende werknemer of een statutaire ambtenaar en verdient u minder dan 2.500 euro bruto per maand? Dan komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor de Vlaamse jobbonus.

 

U betaalt als loontrekkend werknemer (open definitie)  de normale socialezekerheidsbijdrage (13,07%) of u bent een statutaire ambtenaar (open definitie) .
U hebt een contract van bepaalde of onbepaalde duur.
U bent voltijds of deeltijds aan het werk bij minstens één werkgever.
Werkt u deeltijds bij meerdere werkgevers? De jobbonus wordt uitbetaald per persoon en houdt rekening met eventuele meerdere tewerkstellingen.
Werkt u als grensarbeider in de Europese Economische ruimte en keert u minstens een keer per week terug naar uw hoofdverblijfplaats in Vlaanderen? Dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor een jobbonus.
Meer informatie over de jobbonus voor grensarbeiders.

De berekening gebeurt automatisch op basis van gegevens van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).