Federale Overheid ondersteunt hybride werken, maar ook terugkeer naar de werkplek.

Door: Bron: FOD BOSA 17-9-2021

Categorieën
:
Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever ,

Het hybride werken lijkt niet alleen een nieuw begrip, maar ook een feit.

Soms van thuis uit, soms op het werk: na meer dan een jaar telewerken ziet de federale overheid  stilaan  evolutie naar het hybride werken.

FOD BOSA  ziet nieuwe vaardigheden die daarbij nodig zijn en werkte rond dit thema een opleidings- en coachingaanbod uit.

Vergaderen met collega’s die in de zaal zitten en collega’s die van thuis uit volgen, teams die doorheen het coronajaar minder goed zijn gaan samenwerken, als leidinggevende moeilijk vat krijgen op collega’s die zich in hun thuisschulp weggestoken hebben, online vergaderingen die elkaar in sneltempo opvolgen: het hybride werken brengt een hoop nieuwe uitdagingen met zich mee.

Daarom maakte de FOD BOSA een selectie van bestaande en nieuwe opleidingen en coachingtrajecten die medewerkers helpen om met de uitdagingen van het hybride werken om te gaan.

Aangepaste gids 'terugkeer naar het werk'.

Daarnaast verscheen ook een aangepaste gids voor terugkeer naar het werk zodat elk departement een progressief plan kan opstellen voor de terugkeer naar de werkplek.

Deze versie is een aanpassing van de vorige gids 'Covid-19: Aanpak voor een geleidelijke terugkeer naar de werkplek' in overeenstemming met de huidige geldende maatregelen. Afhankelijk van de beslissingen van het Overlegcomité kan/moet deze nota in de toekomst opnieuw worden aangepast.

 

Bron: FOD- BOSA - Aanbod hybride werken.

Bijlage: . Covid 19_Aanpak voor een geleidelijke terugkeer naar het werk_versie september 21.pdfCovid 19_Aanpak voor een geleidelijke terugkeer naar het werk_versie september 21.pdf