Nieuwe beroepsvereniging voor HBO5-verpleegkundigen

Door: Eigen berichtgeving, bron: BFHBOV 5-9-2019

Categorieën
:
Kandidaat, Overheid - kandidaat, Zorg, Zorg - werkgever,

 

Er  is  een nieuwe beroepsorganisatie voor de 50.000 verpleegkundigen met een HBO5-opleiding. Deze wil de belangen behartigen van de HB05-verpleegkundigen. 

Het is geen toeval dat de HBO5-verpleegkundigen zich verenigen. In de discussies over de toekomst van de gezondheidszorg staat de opleiding onder druk. 

Daarnaast is het opvallend dat binnen de publieke sector (OCMW's) ze de weddenschaal C3-C4 krijgen en dit in tegenstelling tot andere HBO5-opleidingen die als 'graduaat' vaak op het B-niveau worden betaald.

 

 

BFHBOV behartigt de belangen van gegradueerd verpleegkundigen.

De doelen van de beroepsvereniging zijn:

  • Het uitbouwen van een positieve beeldvorming van de gegradueerd verpleegkundige;
  • Levenslang leren stimuleren. Een aandeel te hebben bij de professionalisering (aanmoedigen van evidence based handelen, permanente vorming, …) van de gegradueerd verpleegkundige, waardoor de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft; 
  • Actuele verpleegkundige en wetenschappelijke  informatie doorspelen;
  • Wetgeving opvolgen en verdedigen van de gemeenschappelijke belangen van de gegradueerd verpleegkundigen bij de uitoefening van hun beroep en het voorzien in hun vertegenwoordiging bij officiële instanties;
  • Het uitbouwen van samenwerkingsrelaties met overheid, werkveld, onderwijs en andere professionele organisaties.
  • Vinger aan de pols houden, om te weten wat er leeft bij de gegradueerd verpleegkundigen

https://bfhbov.be

 

 

BFHBOV organiseert haar eerste congres!

Op 17 oktober 2019 organiseert de beroepsvereniging voor de eerste maal haar congres. Om zoveel mogelijk geïnteresseerden onder jullie te bereiken zal het congres doorgaan op 3 locaties: Hasselt, Brugge en Aalst.