De Servantes Award: een hommage aan medewerkers van de lokale besturen

Door: Mensenwerken 25-4-2022

Categorieën
:
Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever ,

 

In 2022 wordt voor de eerste keer de Servantes Award uitgereikt, de prijs voor de medewerkers van lokale besturen. Met die prijs wil Servantes, met de steun van de Exello.net, VVSG, Burgerzaken Vlaanderen en het Centrum voor Lokale Politiek van UGent de local civil servant in de kijker zetten en positieve aandacht vestigen op werken bij lokale besturen.

 

Lokale besturen of individuele lokale ambtenaren kunnen medewerker(s) of collega’s in de bloemen zetten door hen te nomineren voor één van de categorieën van de Servantes Award.

 

Dit zijn de categorieën:

Hoe werkt het?

 

UITREIKING – Blokkeer alvast je agenda op 27 oktober 2022

De uitreiking van de Servantes Award gebeurt op 27 oktober 2022 in De Filatuur, Tragel 6, in Aalst.

 

 

Luc Jolie, algemeen directeur van de stad Aalter en voorzitter van Exello.net: "Op mijn allereerste werkdag in Aalter gaf ik een kleine speech waarin ik enkele doelstellingen meegaf. Eén daarvan was de perceptie van de ambtenaar zowel intern als extern verbeteren. We zijn vandaag op de goede weg, maar we zijn er nog altijd niet. Er bestaat nog altijd een verkeerd beeld over ambtenaren. “Ambtenaar” staat nog steeds niet gelijk aan ‘trots’, terwijl het eigenlijk een na te streven eretitel zou moeten zijn. De civil servant die er mee voor zorgt dat de samenleving kan werken zoals het hoort, op basis van concrete data.”