Overheden starten aanwervingen terug op.

Door: Bron: De Standaard + eigen berichtgeving 4-6-2020

Categorieën
:
Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever ,

Heel wat overheden starten terug hun aanwervingen op.

Werkenbijdeoverheid.be registreerde heel wat meer interesse bij kandidaten dan 3 maand geleden. De Corona-crisis doet de interesse voor een job bij de overheid terug toenemen.

Voor de lokale besturen werd een nieuwe jobsite gelanceerd  - werkenbijdegemeente.be - die op enkele dagen tijd méér dan 80 vacatures mocht registreren. 

 

 

De federale overheid start vanaf 25 mei 2020  opnieuw met de aanwerving van ambtenaren, nadat alle procedures werden opgeschort.

De voorbije maanden heeft Selor, dat de rekrutering van ambtenaren verzorgt, door de coronacrisis 1.527 interviews moeten annuleren. Daarnaast werden 8.134 tests, die op de computers bij Selor moeten plaatsvinden, uitgesteld. Selor was tot voor de coronacrisis amper uitgerust om sollicitaties vanop afstand te doen.

Vanaf 25 mei zal Selor opnieuw kandidaten in haar gebouwen ontvangen voor interviews en om de verschillende tests op computer af te leggen. Zo laat minister van Ambtenarenzaken en vicepremier David Clarinval (MR) weten. Dat zal gebeuren met inachtneming van alle noodzakelijke maatregelen in deze coronatijden. Er zal prioriteit gegeven worden aan de selectieprocedures die voor de lockdown al gestart waren en aan 146 dringende selectieprocedures.

Selor rekent erop om tegen het einde van het jaar haar achterstand ingelopen te hebben. Om in de toekomst solliciteren vanop afstand te vergemakkelijken, volgt een grote investering in de digitalisering van de diensten. 

 

Bron: De standaard
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200523_04969234