google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Deskundige financiën - boekhouding

Toelichting

B4-B5 – contractueel – onbepaalde duur – voltijds – met aanleg van een wervingsreserve

Organisatie

Onze meer dan 600 enthousiaste medewerkers zetten zich dagelijks in voor de regie en organisatie van diensten aan meer dan 40.000 Dilbekenaars. Zij zijn georganiseerd in teams binnen de Stromen Burger & Omgeving, Welzijn en Vrije Tijd en worden in hun taken ondersteund door Ondersteunende Diensten waaronder Team Financiën.

Functieinhoud

Als deskundige Financiën - Boekhouding heb je een passie voor cijfers en houd je tegelijk ook vinger aan de pols bij je lokaal bestuur:

  • Je beschikt over de financiële achtergrond om deze passie in te zetten op vlak van de boekhouding.
  • Je haalt energie uit het verbeteren van de financiële en boekhoudkundige processen en het delen van je expertise met collega’s.
  • Je bent van nature nieuwsgierig en wil beter begrijpen welke uitgaven en ontvangsten je lokaal bestuur verwerkt.
  • Je houdt ervan op zoek te gaan naar innoverende (digitale) oplossingen.
  • Je neemt de processen rond rekeningstelsels, maand-, kwartaal-en jaarafsluitingen voor je rekening.
  • Je evalueert periodiek onze rekeningstelsels (algemene rekeningen, beleidsvelden, kostenplaatsen) als ondersteunende instrumenten in functie van de organisatienoden inzake rapportering, systeem van organisatiebeheersing,...
  • Je bewaakt de fiscale verplichtingen van de organisatie en neemt ze zelf op waar nodig.
  • Je maakt je onze software (New Horizon) eigen om een optimaal gebruik te garanderen en je stuurt bij waar nodig.
  • Je maakt er een punt van de ontwikkelingen in je vakdomein op de voet te volgen en die ook mee te implementeren in onze processen.

Functieprofiel

Dit ben jij helemaal!

  • Je bent een teamplayer die zelfstandig kan werken.
  • Je hebt een analytische geest en denkt in oplossingen.
  • Je bent innoverend en goed op de hoogte van digitale oplossingen.
  • Je past ondersteunende systemen (waaronder bvb. rekeningstelsels) aan aan de werking van de organisatie.
  • Je werkt accuraat, systematisch en gestructureerd.
  • Je hebt een grondige kennis van MS Office en Excel in het bijzonder en je speelt met spreadsheets en draaitabellen.
  • Je bent nieuwsgierig om de regelgeving eigen aan een lokaal bestuur beter leren kennen: gemeentefiscaliteit, decreet lokaal bestuur, BBC-regelgeving,…

Voorwaarden

  • Je hebt een bachelorsdiploma, een einddiploma hoger onderwijs van 1 cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs, bij voorkeur in een financiële/economische richting . Geen bachelorsdiploma? Dan heb je minstens 4 jaar relevante beroepservaring in dubbele boekhouding, jaarafsluitingen, fiscale verplichtingen én slaag je in een capaciteitsproef vóór de start van de selectieprocedure.
  • Je slaagt in de selectieprocedure: de schriftelijke thuisopdracht gaat door in de week van 28 maart en de mondelinge proef op 6 april.

Aanbod

Daarom kies je voor Groep Dilbeek

Wij zijn een innovatieve gemeente en bieden jou de kans om op een nieuwe manier te werken: als lid van een zelfsturend team, met veel autonomie en de kans om je job zelf uit te bouwen. We geven jou de ruimte om jezelf te ontwikkelen, opleidingen te volgen en inspiratie te zoeken. Daarnaast bouw je samen met ons verder aan een sterke dienstverlening van team Financiën als ondersteunend team in onze organisatie.

Als kers op de taart bieden we een goede balans werk-privé met mogelijkheid tot telewerken, een glijdend uurrooster en 35 verlofdagen op jaarbasis. Wanneer je op kantoor werkt, zorgen wij voor een aangenaam werkkader in het mooie centrum van Dilbeek.

We bieden:

Een voltijds contract van onbepaalde duur (deeltijdse prestaties bespreekbaar)
Een verloning volgens barema B4-B5 (maandelijks brutoloon tussen min. €3.325 en max €5.416 afhankelijk van ervaring). Relevante ervaring uit de openbare sector, de privé-sector of als zelfstandige wordt mee in rekening genomen.
Maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een pensioenplan, terugbetaling woon-werkverkeer met de fiets en openbaar vervoer worden eveneens voor jou voorzien.

Selectieprocedure

Hoe solliciteren

Wij kijken ernaar uit om je sollicitatie, een motivatiebrief, kopie van je diploma en een recent uittreksel uit het strafregister (model 1 - niet ouder dan 3 maanden) te ontvangen. Dat kan door te klikken op de knop ‘Solliciteren’ en dit uiterlijk op 11 april 2023.

Groep Dilbeek

Dilbeek gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties, talenten en diploma. Je leeftijd, geslacht, nationaliteit, beperking, geloof, gender of seksuele geaardheid,… beïnvloeden je kansen niet om mee te schrijven aan ons verhaal en onze missie mee te helpen realiseren.

Wens je meer info over de aanwervingsprocedure, de functiebeschrijving of de rolinhoud? Contacteer dan Vanessa Rouquart - Financieel Directeur (vanessa.rouquart@dilbeek.be) of An Mortelmans - Teamcoach Financiën (an.mortelmans@dilbeek.be) of op 02/481.01.90.

Locatie

Dilbeek

Publicatiedatum

24.03.2023

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close