google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Intergemeentelijk omgevingsambtenaar

Organisatie

Bij WVI (voluit West-Vlaamse Intercommunale) werken we samen met 54 West-Vlaamse gemeenten, actief in de regio’s Westhoek, Midwest, Brugge en Middenkust.

Onze focus ligt op het realiseren van klimaatbestendige ruimte. We richten ons zowel tot burgers, ondernemers en besturen. Met hen gaan we uitdagingen aan op het vlak van klimaat, energie, wonen, ondernemen, mobiliteit, natuur en milieu. Samen stuwen we West-Vlaanderen vooruit.

We doen dit vanuit een ambitieuze en duurzame visie op de toekomst en anticiperen op nieuwe uitdagingen. Zo maken we samen met en dicht bij onze gemeenten en regio’s werk van een duurzame en veilige woon-, werk- en leefomgeving.

Functieinhoud

Je komt terecht in een bestaande poule van deskundigen waarin ondertussen al één intergemeentelijk omgevingsambtenaar met deskundigheid stedenbouw actief is voor 12 verschillende gemeentebesturen binnen het werkingsgebied van WVI.

Binnen de “kostendelende vereniging (KDV) Omgeving” versterk je, al dan niet tijdelijk, de stedenbouwkundige dienst van één of meerdere gemeenten die om diverse redenen een capaciteitsprobleem hebben.

Op vandaag zijn de deelnemende besturen: Diksmuide, Houthulst, Moorslede, Ruiselede, Wingene, Zuienkerke, Heuvelland, Ieper, Roeselare, Pittem, De Haan en Lichtervelde.

De behandeling van aanvragen voor omgevingsvergunningen is de kerntaak van jouw job. Als omgevingsambtenaar vervul je hierin een belangrijke taak. Je staat in voor het inhoudelijk nazicht van dossiers en adviesverlening vanuit stedenbouwkundig oogpunt, om te komen tot een concrete verslaggeving aan het gemeentebestuur. Er wordt van jou verwacht dat je de juiste stappen onderneemt om deze verslaggeving op een neutrale, onafhankelijke en transparante manier met collega’s binnen het betrokken gemeentebestuur tot stand te laten komen.

Je werkt samen met collega deskundigen uit de verschillende betrokken gemeentebesturen en deskundigen binnen de poule waar je in terecht komt. In dat opzicht vervul je tevens een klankbordfunctie en wordt er van jou verwacht dat je vinger aan de pols houdt over actuele topics binnen het beleidsdomein omgeving. Waar nodig initieer of stimuleer je intergemeentelijk overleg binnen het samenwerkingsverband waarin je tewerk wordt gesteld.

Daarnaast neem je ook volgende zaken op indien gevraagd:

  • Begeleiding van stedenbouwkundige projecten tot aan de vergunning: je begeleidt het voortraject van grotere projecten in functie van de ruimtelijke kwaliteit.
  • Beleidsvoorbereidend werk: je ontwikkelt en formuleert een visie en een strategie om die te realiseren, vanuit de eigen expertise en het werkveld, over stedenbouwkundige beleidsthema's of specifieke ruimtelijke vraagstukken.
  • Communicatie en draagvlakvorming: je zorgt voor transparante informatiestromen zodat het beleid, de burger en je collega's altijd geïnformeerd en betrokken zijn. Je bouwt het draagvlak op en bewaakt het continu.

De plaats van tewerkstelling is het kantoor van WVI, te Brugge. Maar je kan in functie van de opdracht ook werken vanuit het kantoor van het gemeentebestuur. Daarnaast is thuiswerk mogelijk.

Functieprofiel

  • Je bent
    • ofwel in het bezit van een masterdiploma in de richtingen stedenbouw, ruimtelijke planning of architectuur
    • ofwel ben je in het bezit van een ander masterdiploma en kan je minstens twee jaar relevante werkervaring aantonen in de sector stedenbouw, ruimtelijke planning of architectuur.
    • ofwel ben je in het bezit van een bachelor en kan je minstens 6 jaar relevante werkervaring aantonen in de sector stedenbouw, ruimtelijke planning of architectuur, bij voorkeur in het behandelen van omgevingsvergunningen.
  • Je beschikt over relevante ervaring, met name kan je een ruime kennis aantonen met betrekking tot stedenbouw en ruimtelijke planning en publieke ruimte.
  • Je vertoont gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. Het passende gedrag wordt getoetst aan de hand van een uittreksel uit het strafregister dat niet ouder mag zijn dan drie maanden.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Aanbod

  • Je komt terecht in een afwisselende job met veel autonomie, voor en soms in verschillende West-Vlaamse gemeentebesturen en met het collegiaal netwerk van WVI. Je bouwt mee aan een intergemeentelijk team.
  • WVI hecht veel belang aan het bijdragen tot een duurzame maatschappij.
  • We bieden je een contract voor onbepaalde duur, met een aantrekkelijk loon in overeenstemming met je opleiding en werkervaring.
  • Daarnaast kan je rekenen op verschillende extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, ecocheques, aanvullend pensioenverzekering, loonwaarborg bij langdurige ziekte, hospitalisatieverzekering…
  • Eveneens biedt WVI een flex-plan aan waarin je zelf kan kiezen uit een aantal loonsvoordelen, zoals terugbetaling pensioensparen, een leasefiets, leasewagen of bijkomende verlofdagen…
  • Mobiliteitsvoordelen zijn een fietsvergoeding en een ruime tussenkomst in de kosten van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
  • We vergoeden jouw verplaatsingskosten in opdracht van WVI, of maak gebruik van Cambio of Blue bike of een van onze dienstwagens.
  • We stellen vooruitstrevende werkmiddelen ter beschikking die flexibele werkplaatsen mogelijk maken, onder meer een smartphone met split-bill abonnement.
  • We streven naar een hoog welzijn op het werk en een goede work-life balance, onder meer door personeelsevenementen, glijdende uren en een gunstige vakantieregeling.

Selectieprocedure

De procedure bestaat uit verschillende stappen waarbij je telkens geslaagd dient te zijn om door te gaan naar de volgende selectieronde:

  • Technisch-inhoudelijke schriftelijke en mondelinge selectieproef
  • Assessment center – bij een extern selectiekantoor
  • Eindgesprek met de directie WVI

De raad van bestuur van WVI stelt één kandidaat aan met een contract van onbepaalde duur, in functiegroep “stafmedewerker” voor een master, of in de functiegroep “deskundige” voor een bachelor. Dit overeenkomstig het administratief en geldelijk statuut van WVI.

Bezorg ons je kandidatuur, met motivatiebrief en cv: jobs@wvi.be

Locatie

Brugge

Publicatiedatum

29.02.2024

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close