google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Energiebeheerder

Als energiebeheerder sta je in voor  het opvolgen en optimaliseren van het energieverbruik van de technische installaties in onze gebouwen. Daarnaast werk je aan de realisatie van de energietransitie door het slim aansturen van onze installaties en het ombouwen van de stookplaatsen. 

Geboeid door energiemonitoring? Maak je graag deel uit van een ambitieus team? Draag je graag je steentje bij aan de energietransitie van Kortrijk? 

Toelichting

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Je bent actief binnen team gebouwen. In het organogram vind je team gebouwen terug onder de directie Ruimte. Het team telt ongeveer 40 medewerker en staat in voor het duurzaam ontwikkelen en beheren van het stedelijke patrimonium. Dit betekent zowel het bouwen en verbouwen als het onderhoud en beheer van de verschillende stads- en OCMW-gebouwen.

Organisatie

Elke dag zet je je samen met meer dan 1800 collega's van stad en OCMW in voor dé Kortrijkzaan. Ons aanbod qua dienstverlening is zeer divers, denk maar aan sport, cultuur, burgerzaken, kinderopvang, thuiszorg, sociale tewerkstelling, onderwijs, integratie, stadsontwikkeling, huisvuilophaling, groen, parkeerbeleid, armoedebestrijding, schuldhulpverlening, evenementen, economie, wegenwerken, woonzorgcentra...
De uitdagingen voor de diensten en de medewerkers zijn dan ook groot en evolueren voortdurend. Samen zorgen we ervoor dat het aanbod afgestemd is op de wensen en behoeften van de inwoners van stad Kortrijk, samen maken we van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen.

Functieinhoud

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN?

  • Je voornaamste verantwoordelijkheid is het opvolgen van de technische installaties in het bestaande patrimonium op gebied van energiebeheer en het bijsturen waar mogelijk of nodig.
  • Je ondersteunt het project om afstandsregelingen te realiseren in al zijn tussenfasen
  • Kortrijk wil een energiemanagementsysteem (EMS) opzetten om de technische installaties slim aan te sturen en het energiedelen tussen de openbare gebouwen te optimaliseren. Als energiebeheerder sta je in voor de dagelijkse opvolging dit EMS en het gelinkte energiedashboard. Vanuit de verzamelde data stel je preventieve en corrigerende acties voor die je in overleg met de projectleider energie ook zelf implementeert.
  • Je rapporteert over de lopende projecten (planning, budget) aan de betrokken (interne en externe) partners.
  • Je onderhoudt een optimale samenwerking met de gebouwgebruikers (uit de verschillende teams en sectoren in onze organisatie), gebouwverantwoordelijken en je collega’s van team gebouwen. Je zorgt ervoor dat iedereen betrokken wordt (en blijft) bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, ook in de uitvoering van hun eigen job.
  • Je signaleert de knelpunten of verbeterpunten in de realisatie van jouw projecten en pakt deze in overleg met de projectleider of je leidinggevende structureel aan om zo de processen te optimaliseren.
  • Je bouwt een breed netwerk uit binnen en buiten de organisatie om zo op de hoogte te blijven van de projecten die invloed kunnen hebben op jouw opdracht.
  • Je hebt aandacht voor de eigen professionele ontwikkeling met als doel je expertise op peil te houden en als aanspreekpunt te kunnen fungeren voor gebouwgebruikers die vragen hebben rond energieverbruik. Dit gaat onder meer over regel- en bouwtechnische aspecten, wetgeving, EPB, overheidsopdrachten, …

Belangrijk voor deze functie?
We zoeken een energiebeheerder die door opleiding, ervaring, persoonlijke interesse, ... een basis heeft van HVAC technieken, zich thuis voelt tussen energiedata en bovenal heel gepassioneerd is om bij te leren en mee te werken aan de energietransitie van Kortrijk.

Functieprofiel

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie.

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN? 

Ben je een externe kandidaat?

  • Je hebt bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B, richting elektromechanica, klimaattechnologie, klimatisering, bouwkunde, energietechnologie, energiemanagement, elektriciteit.
  • OF je hebt een ander bachelordiploma of diploma dat toegang geeft tot niveau B en minstens 1 jaar aantoonbare beroepservaring binnen energie(beheer).
  • OF Je hebt geen bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B, maar slaagt voor een online niveau- en capaciteitstest en je hebt minstens 1 jaar aantoonbare beroepservaring binnen energie(beheer).

Aanbod

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN?

  • Een contract van onbepaalde duur op B-niveau. Heb je hier vragen over? Misschien vind je al een eerste antwoord tussen de veelgestelde vragen.
  • Maaltijdcheques van 7,50 euro.
  • Een gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen.
  • Gratis aansluiting bij GSD-V.
  • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
  • Fietsvergoeding.
  • Eindejaarspremie.
  • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler).
  • Een mooi verlofpakket (33 tot 35 dagen) en een flexibel uurrooster.
  • Mogelijkheid tot telewerk.
  • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar.
  • We zetten in op welzijn en werkgeluk, met teambuilding, after work cafés, personeelsevents, webinars, workshops, sport over de middag, enz.
  • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Selectieprocedure

  • Screening CV
    Aan de hand van de toelatingsvoorwaarden gaan we na of je al dan niet kan deelnemen aan deze selectieprocedure. Kandidaten die niet in het bezit zijn van een bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B worden uitgenodigd voor een online niveau- en capaciteitstest. Enkel kandidaten die slagen voor deze test, worden toegelaten tot de verdere selectieprocedure.
    Timing: de niveau- en capaciteitstest wordt verstuurd op donderdag 27 april 2023, per mail.
  • Deel 1: Speedinterview
    Tijdens een digitaal gesprek van 15 minuten kunnen we alvast kort kennismaken. Verwacht je niet aan een klassiek sollicitatiegesprek; tijdens het speedinterview peilen we vooral naar je motivatie, je jobinzicht en jouw verwachtingen en je relevante ervaring. Kandidaten die de jury alvast op deze aspecten kunnen overtuigen, worden uitgenodigd voor deel 2.
    Timing: vrijdag 5 mei 2023 (na afspraak) – via Microsoft Teams.
  • Deel 2: Gecombineerde proef
    Nu we overtuigd zijn van je motivatie en de verwachtingen met betrekking tot de invulling van de functie van teamcoördinator ook matchen, nodigen we je graag uit voor de gecombineerde proef. Met een werkgerelateerde case willen we peilen naar je inzicht, aanpak en de basis waarop je terugvalt om de functie van energiebeheerder op te nemen. Tijdens het jurygesprek dat daarop volgt, bevragen we je ervaring, competenties, verwachtingen en leren we je graag iets beter kennen
    Timing: donderdag 11 mei 2023, Budastraat 27 – 8500 Kortrijk.
  • Wervingsreserve
    Kandidaten die een score van minstens 60/100 behalen voor de gecombineerde proef, worden opgenomen op de wervingsreserve voor de functie van projectmedewerker Energiebeheer (B1-B3). Deze wervingsreserve heeft een geldigheid van minstens 2 jaar. Het huidige jobaanbod gaat naar de kandidaat met de hoogste score.

Locatie

Kortrijk

Publicatiedatum

28.03.2023

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close