google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Deskundige ICT - B1-B3

Toelichting

Organisatie

Hove is een rustige groene en leefbare gemeente, waar het aangenaam wonen, werken en vertoeven is. Hove telt ruim 8.277 inwoners. Iedere dag zetten er meer dan 130 medewerkers zich in voor onze samenleving. Dankzij hun inzet is Hove een gemeente waar het goed is om te leven.

Functieinhoud

Je staat in voor een adequaat ICT-beleid en -beheer. Je zorgt voor de automatisering van diensten en uitbouw van digitale dienstverlening aan de burgers. Achter de schermen zorg je ervoor dat informaticamateriaal, netwerken en telefonie beheerd en onderhouden worden zodat de organisatie haar taken optimaal kan vervullen.

Je blijft op de hoogte van nieuwe technieken en evoluties en vertaalt deze naar beleidsadviezen en realiseerbare projecten met het oog op verbetering van dienstverlening of interne werking. Je werkt een visie uit op de smart city van de toekomst waarbij informatietechnologie en het internet der dingen gebruikt worden om doelstellingen te realiseren.

Functieprofiel

Interesse hebben voor ICT en voldoen aan één van onderstaande voorwaarden:

  • in het bezit zijn van een bachelordiploma of gelijkgesteld

OF:

  • minstens twee jaar relevante beroepservaring heeft in overeenstemming van de functiebeschrijving en voldoet aan de vereiste inzake relevante beroepservaring en slaagt voor een niveau- of capaciteitstest;

OF:

  • beschikt over een op de functie afgestemd ervaringsbewijs, uitgereikt overeenkomstig de Vlaamse regelgeving over de titels van beroepsbekwaamheid;

OF:

  • beschikt over een op de functie afgestemd attest van een beroepsopleiding die hij gevolgd heeft bij een door de Vlaamse Regering erkende instelling voor beroepsopleiding.

Aanbod

  • voltijdse contractuele functie (contract onbepaalde duur)
  • vacant bij aanwerving met aanleg van een wervingsreserve – duurtijd: drie jaar
  • flexibel uurrooster met mogelijkheid tot telewerk
  • gratis collectieve hospitalisatieverzekering – uitgebreide formule – aansluiting gezinsleden mogelijk aan voordelige premie
  • aansluiting bij de GSD-V, de sociale dienst van Vlaanderen met tal van voordelen
  • maaltijdcheques 8 euro (werkgeversbijdrage: 6,91 euro)
  • terugbetaling 100% kosten woon-werk verkeer met openbaar vervoer
  • fietsvergoeding woon-werk verkeer: maximum bedrag per kilometer dat op grond van de fiscale wetgeving en de socialezekerheidswetgeving is vrijgesteld
  • 2de pensioen pijler: 3%
  • gunstige vakantieregeling (regeling publieke sector - 35 dagen)
  • diensten bij een overheid komen in aanmerking voor de opbouw van geldelijke anciënniteit, beroepservaring in de privésector of als zelfstandige die rechtstreeks relevant is voor de uitoefening van de functie kan in aanmerking worden genomen (mits voorleggen van de nodige bewijsstukken).

Selectieprocedure

Het selectieprogramma is als volgt vastgesteld:

deel 1 - een schriftelijk gedeelte omvattende een digitale thuisopdracht: één of meerdere casestudie(s) waarbij de kandidaten geconfronteerd worden met een probleemsituatie die zich tijdens de latere uitoefening van de functie kan voordoen; de kandidaten trachten een oplossing uit te werken en deze aan de hand van een verslag weer te geven. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de inhoud, de vorm en de spelling. (40 punten)

deel 2 - een mondeling gedeelte dat de evaluatie van de overeenstemming van het profiel van de kandidaat met de specifieke vereisten van de functie beoogt, evenals van zijn motivatie, van zijn persoonlijkheid, eventuele werkervaring, vakkennis en van zijn interesse voor het werkterrein. (60 punten)

Om te slagen moeten de kandidaten op elk gedeelte, op elke proef en op elk onderdeel van elke proef tenminste 50 % van de punten en in totaal minimum 60% behalen.

Timing van de selectieprocedure:

  • deel 1 - schriftelijke proef (thuisopdracht): de digitale thuisopdracht wordt via e-mail doorgestuurd op vrijdag 28 april 2023 te 9.00 uur - de kandidaten krijgen tot en met maandag 1 mei 2023 te 9.00 uur de tijd om de afgewerkte opdracht terug in te dienen.
  • deel 2 – mondeling gedeelte: 2e helft mei 2023 – datum en tijdstip wordt later meegedeeld.

Locatie

Hove

Publicatiedatum

09.03.2023

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close