google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Maatschappelijk assistent sociale dienst

Toelichting

(B1-B3 - tijdelijke vacature - crisis Oekraïne)

Voltijdse arbeidsovereenkomst van bepaalde duur voor één jaar

Functieinhoud

Wat houdt de functie in?

In kader van de Oekraïnecrisis zoeken wij versterking voor de sociale dienst van het OCMW. De dienst biedt individuele hulpverlening aan op verschillende terreinen: wonen en energie, activering, budgethulp, financiële ondersteuning, psychologische hulp, gezinsondersteuning, ...

We zijn op zoek naar een gemotiveerde collega die een steentje wil bijdragen in de ondersteuning die we bieden aan de slachtoffers van de crisis in Oekraïne maar die ook breder inzetbaar is in onze werking. Je komt terecht in een mensgerichte omgeving waarin iedereen mee instaat voor een kwalitatieve dienstverlening.

Jouw belangrijkste uitdagingen:

Als maatschappelijk werker verzeker je het recht op maatschappelijke dienstverlening die de burger in staat stelt een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid.

  • Je biedt psychosociale hulp, informatie en advies en concrete dienstverlening om de maatschappelijke integratie van bepaalde inwoners te bevorderen.
  • Je begeleidt je cliënten vanuit een professionele discipline binnen de grenzen van de eerstelijnsdienst om zo hulpverlening op maat te bieden en de zelfredzaamheid van je cliënten te verhogen.
  • Je maakt er een punt van om een correcte en warme dienstverlening aan te bieden.
  • Je spreekt ook je administratieve skills aan voor een goed beheer en een correcte afhandeling van de dossiers in het kader van de hulpverlening aan cliënten.
  • Daarnaast doe je ook aan netwerking en steek je je licht regelmatig op bij verschillende andere instanties en organisaties ter constante optimalisatie van een efficiënte en kwaliteitsvolle dienstverlening.
  • Samen met je collega's geef je vanuit je dagelijkse werkervaring en je deskundigheid mee vorm aan het beleid.

Functieprofiel

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een diploma dat toegang geeft tot de functie van maatschappelijk werker: bachelor in het sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent of daarmee gelijkgesteld.
  • Je voelt je thuis in de wetgeving rond de sociale en maatschappelijke dienstverlening door OCMW's en/of bent bereid deze kennis constant bij te schaven.
  • Je draagt discretie hoog in het vaandel.
  • Je bent uiterst klantvriendelijk en empathisch zonder echter in te boeten aan professionaliteit.
  • Je bent punctueel en dit uit zich o.a. in de administratieve afhandeling van jouw dossiers.
  • Beschikken over een rijbewijs (B) is een pluspunt, zodat je je met het dienstvoertuig kan verplaatsen in het kader van huisbezoeken.
  • Je begrijpt en spreekt goed Nederlands (kennis van het Nederlands op minstens niveau C1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen vereist voor lezen en luisteren (4.1) en op minstens niveau B2 voor de spreken en schrijven (3.2)).

Aanbod

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Voltijdse tewerkstelling op basis van een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur van 1 jaar;
  • Een contract met loon binnen weddeschaal B1-B3, min. € 2663,62 en max. € 4488,13 bruto/maand;
  • Gelijkwaardige relevante beroepservaring kan (deels) in rekening worden genomen;
  • Een werkgever die veel aandacht heeft voor een gezonde balans werk-privé: glijtijdenregeling, mogelijkheid tot opname van kredieturen, extra feestdagen, minstens 32 dagen verlof op jaarbasis;
  • Een aantrekkelijk pakket extralegale voordelen zoals maaltijdcheques van 8€ per gewerkte dag), volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding, ecocheques ter waarde van 160 euro op jaarbasis, lokale handelaarsbonnen ter waarde van 40 euro, gratis hospitalisatieverzekering na één jaar tewerkstelling;
  • Plaats van tewerkstelling: OCMW, Hector Henneaulaan 1, 1930 Zaventem.

Selectieprocedure

Hoe kan je solliciteren?

Bezorg ons zo snel mogelijk en uiterlijk op 6 juni jouw cv en motivatiebrief via de website van gemeente Zaventem www.zaventem.be/vacatures. Klik door op de vacature en solliciteer online. Indien jouw kandidatuur weerhouden wordt, zal je hiervoor worden uitgenodigd na afloop van de sollicitatietermijn.

Hou deze datum alvast vrij in jouw agenda!

Voor meer informatie:

Locatie

Zaventem

Publicatiedatum

13.05.2022

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close