google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
/_images_upload/_tn_5d309c8df10cbe74.jpg
Werken bij de overheid

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_883d17652d2b5d6c.jpg
Je loopbaan bij de overheid

Start hier

/_images_upload/_tn_f18c23f3afdf5e5e.jpg
Werken voor een betere samenleving
Snel zoeken

Maatschappelijk werker Ouderen

Als maatschappelijk werker bied je, binnen de mogelijkheden van het OCMW, de meest aangepaste vorm van hulpverlening. Binnen team Ouderen informeer en ondersteun je de personen met zorg en hun netwerk, zodat ze de nodige diensten en premies ter beschikking hebben om zo lang mogelijk kwaliteitsvol thuis te wonen. Indien nodig begeleid je, samen met de andere partners in het zorgnetwerk, de personen naar een meer aangepaste voorziening (zoals een woonzorgcentrum).

Toelichting

B1-B3 - voltijds of deeltijds (30,4/38ste of 38/38ste) - contractueel voor onbepaalde duur

Organisatie

Het stadsbestuur en haar 170 medewerkers werken samen om van Hamont-Achel een plek te maken waar het heerlijk vertoeven is. Dagelijks zet de stad zich ook in om haar iets meer dan 14.000 inwoners te voorzien van informatie, ondersteuning, verzorging en zoveel meer.

Wil jij dit enthousiaste team van stad Hamont-Achel versterken? Solliciteer dan snel en wie weet draag jij binnenkort bij aan ons gezellige stadje!

Functieinhoud

  • Je staat cliënten bij hun individuele situaties bij: je verstrekt informatie, helpt ze verder, biedt een luisterend oor en verwijst ze eventueel door naar de juiste instanties.
  • Je gaat op huisbezoek en legt contacten met externen.
  • Je biedt psychosociale en administratieve ondersteuning aan personen met een zorgnood.
  • Je staat in voor de administratie van de serviceflats. Je bent een laagdrempelig aanspreekpunt voor de bewoners, zowel tijdens hun verblijf als bij hun opname en vertrek.
  • Je organiseert een overleg rond een persoon met een zorgnood om zo tot de best zorg- en hulpverlening te komen. Dat doe je samen met de persoon, zijn of haar hulpverlening en netwerk.
  • Je verricht een sociaal onderzoek in het kader van een opname in een woonzorgcentrum en, waar nodig, voor de financiële tussenkomsten.

Functieprofiel

  • Je bent in het bezit van een bachelordiploma in het sociaal werk met de titel maatschappelijk werker of een bachelordiploma in de sociale gezondheidszorg met de titel sociaal verpleegkundige.
  • Je hebt kennis van de werking van het OCMW en de sociale wetgeving.
  • Je bent empathisch ingesteld en kan je goed in de situaties van cliënten inleven. Je gaat op een betrouwbare en integere manier met hen om.
  • Je bent stressbestendig en kan situaties goed inschatten.
  • Je bent sociaal en vlot in de omgang. Zowel schriftelijk als mondeling sta je communicatief sterk in jouw schoenen. Contacten leggen en onderhouden is geen probleem.
  • Je beschikt over een rijbewijs B.

Aanbod

  • Een bruto maandloon van minimum 2.306,55 euro en maximum 4.858,09 euro (relevante beroepservaring in de privésector of als zelfstandige kan in aanmerking genomen worden.
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques van 6,50 euro, verzekering gewaarborgd inkomen, fietsvergoeding, sociaal abonnement openbaar vervoer, 2e pensioenpijler.
  • Een gunstig verlofstelsel (30-35 dagen) en 2 vastgestelde gelegenheidsdagen (24 en 31 december).
  • Mogelijkheid tot aansluiting bij ons fietsleaseplan.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit een schriftelijke proef op 17 maart 2023, een mondelinge proef op 29 maart 2023. Na je kandidaatstelling nemen we contact met je op om de locatie het tijdstip van de proeven vast te leggen.

Voor deze vacature wordt tevens ook een wervingsreserve van 2 jaar aangelegd.

Solliciteer uiterlijk 27 februari 2023 via onderstaand e-formulier. Je kandidatuur moet vergezeld zijn van een kopie van je diploma, uittreksel strafregister, een motivatiebrief en een CV.

Locatie

Hamont-Achel

Publicatiedatum

31.01.2023

Contactpersoon

Mensenwerken

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close