google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Invloed van Corona op tewerkstelling.

Bron: Agentschap Binnenlands Bestuur 4-11-2020 10:44
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

De coronacrisis heeft een grote impact op onze samenleving. Vooral in onze steden werden de gevolgen van de pandemie in verschillende domeinen zoals gezondheid, economie en mobiliteit snel duidelijk.

Maar we zagen ook veel creativiteit en veerkracht: mensen verkozen massaal de fiets boven de auto, de straten zonder files gaven opnieuw ademruimte aan de buurtbewoners, solidariteitsacties kenden een grote weerklank, lokale handelszaken floreerden en het samenhorigheidsgevoel nam toe.

Kunnen we die veranderingen ook verankeren op lange termijn? De coronacrisis dwingt ons tot een reflectie over de positie en de veerkracht van de stedenbinnen de samenleving. Een terugkeer naar het oude normaal zou een gemiste kans zijn, maar hoe ziet de stad na corona er dan uit?

7 experten reflecteren over de stad na corona

Minister Somers wil samen met Agentschap Binnenlands Bestuur de lokale beleidsverantwoordelijken in hun aanpak steunen. Met het project ‘Stad na corona’ reikt hij hen een aantal handvaten aan waarmee ze de gevolgen van de coronacrisis het hoofd kunnen bieden.

Op de website ‘Stad na corona’ reflecteren zeven experten in korte video’s over de stad na corona.

Geert Noels (economie), Aline Muylaert (digitalisering), Yasmien Naciri (sociale mobiliteit), Erik Wieërs (stedelijke leefomgeving), Alexander D’Hooghe (mobiliteit), Elke van Hoof (welzijn) en Stijn Baert (werk)

  • overschouwen en evalueren het effect van de coronapandemie op de steden in het algemeen en op hun expertisedomein in het bijzonder;
  • formuleren aanbevelingen over hoe de stad als ankerpunt kan dienen om deze crisis op de lange termijn te overwinnen;
  • schuiven een visionair toekomstbeeld naar voor over en voor de stad na corona.

Naast de website verschijnt een publicatie met essays van de experten. Daarin gaan ze dieper in op een aantal kernvragen. Ze formuleren ook aanbevelingen ter ondersteuning van een stedelijke aanpak.

 

Bekijk het gesprek met Stijn Baert over de impact van de Coronacrisis op tewerkstelling.

Bekijk het gesprek met Stijn Baert

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close