Snel zoeken

De provincie (Antwerpen) bewijst haar nut

Bron: eigen berichtgeving 28-7-2020 14:59
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

De provincie bewijst haar nut. Het provinciaal niveau werd dikwijls in vraag gesteld en in 2018 werden de provincies nog afgeslankt.

Toch toont de Coronacrisis in provincie Antwerpen en West-Vlaanderen aan, hoe tussenliggende structuren als de provincies, hun nut bewijzen.

Opvallend is dat de gouverneurs zich weghouden van het politiek gewoel waar burgemeesters zich soms in verliezen. Hoewel ook hier het verschil groot is. Sommigen verliezen zich in politieke spelletjes of profilering, anderen tonen zich als verantwoordelijke leiders.

 

Lees ook: Discussie over de provincies uit 2018.

Lees ook: VRT - nieuws , 28 juli 2020

Lees ook: Gazet van Antwerpen, kritiek vanuit de Kempen.

Avondklok van 23.30 tot 6 uur en thuiswerk wordt verplicht: deze maatregelen zijn in Antwerpen afgekondigd

De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo zal in de hele provincie een avondklok worden ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.

Het besluit met de maatregelen zal ten laatste morgen (woensdag) worden gepubliceerd en alle maatregelen zullen vanaf de publicatie van het Provinciaal Besluit strikt gehandhaafd worden. 

Voor de hele provincie wordt een avondklok ingesteld, van 23.30 tot 6 uur.  Iedereen moet dus tussen die specifieke uren thuisblijven, behalve voor noodzakelijke verplaatsingen zoals een ziekenhuisbezoek of bij het wisselen van shifts voor het werk. Volgens gouverneur Cathy Berx is het de bedoeling dat die avondklok vanavond al, op 28 juli, ingaat. Dat zegt ze in "Het Journaal" van 13 uur van 28 juli. 

 

 

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close