google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Overzicht van aantal medewerkers in de lokale besturen.

Bron: Minister Binnenlandse 19-4-2022 13:19
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Het Agentschap Binnenlands Bestuur vraagt elk jaar inzage in de personeelscijfers waarover de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid beschikt via de socialezekerheidsaangiftes van lokale besturen. Deze gegevens worden per indicator (personeelsleden; personeelsleden met specifieke opdracht; personeelsleden, naar bestuur; personeelsleden, naar geslacht; personeelsleden, naar leeftijd; personeelsleden, naar prestatieregime; personeelsleden, naar statuut) gepubliceerd op de website van de Gemeente-Stadsmonitor1. .

De meest recente en beschikbare data over het aantal koppen, alsook voltijdse equivalenten per lokaal bestuur werden verwerkt in de bijgevoegde tabel.
Het eerste tabblad van de tabel bevat een opdeling tussen statutaire en contractuele personeelsleden voor het jaar 2020. Het tweede tabblad van de tabel toont de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke personeelsleden voor het jaar 2020. Het Agentschap Binnenlands Bestuur beschikt voor deze indicatoren nog niet over de gegevens voor het jaar 2021.

 

Zowel  het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 (over de rechtspositieregeling van het gemeente- en provinciepersoneel) als het besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 (over de rechtspositieregeling voor bepaalde personeelsgroepen van het OCMW) streeft ernaar dat minstens 2% van het totale aantal betrekkingen binnen het bestuur moet worden vervuld door personen met een arbeidshandicap. De lokale en provinciale besturen moeten bijgevolg rekening houden met dit streefcijfer van 2%.

 

Gegevens personeelsbestand lokale besturen.

 

 
 
 
 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close