google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

Lage opkomst voor digitale jobbeurzen van VDAB

Bron: Parlementaire vragen 15-5-2021 18:42
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Tijdens de coronacrisis bleek duidelijk dat de structurele organisatie van online beurzen en job evenementen voor alle partijen een ingrijpende aanpassing was in het wervings- en sollicitatietraject.

Om ook in een moeilijke periode een oplossing te bieden voor de blijvende vraag op de arbeidsmarkt, bieden deze digitale evenementen een duidelijke meerwaarde om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te blijven matchen. VDAB is er zich van bewust dat de drempel voor deze digitale beurzen, ondanks de gebruiksvriendelijke toepassingen, voor beide partijen hoger ligt dan bij de fysieke jobbeurzen en -matchings, die de dienst anders veelvuldig organiseert. Vooral de nood aan een aantal digitale vaardigheden bij alle deelnemers, maakt een vlotte deelname soms minder evident. Van zodra het terug kan, zal VDAB dan ook terug inzetten op het organiseren van fysieke jobbeurzen.

VDAB bereikte in 2020 via 213 jobbeurzen 12 054 werkzoekenden. De eerste 85 VDAB jobbeurzen van 2021 bereikten 2646 werkzoekenden. 

VDAB is er zich van bewust dat in het bijzonder de doelgroepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, een moeilijk bereikbaar publiek is voor deze digitale beurzen. Enerzijds omdat het deze doelgroep in een aantal gevallen ontbreekt aan de digitale tools om aan de beurs deel te nemen, anderzijds omdat deze doelgroep het dikwijls moeilijk heeft om zich met hun eerder beperkte digitale vaardigheden, vlot in zo’n digitaal evenement te integreren. Aangezien VDAB uit ervaring weet dat digitale jobbeurzen voor vele werkgevers een extra kanaal vormen voor hun wervingsproces, blijft VDAB deze specifieke doelgroep van werkzoekenden aanmoedigen om via de kanalen waar zij beter mee vertrouwd zijn, te solliciteren voor de openstaande vacatures.

 

Parlementaire vraag van AXEL RONSE  aan HILDE CREVITS
VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, INNOVATIE, WERK, SOCIALE ECONOMIE EN LANDBOUW

 

 
 
 
 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close