Snel zoeken

De Servantes Award: een hommage aan medewerkers van de lokale besturen

Mensenwerken 25-4-2022 15:40
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

 

In 2022 wordt voor de eerste keer de Servantes Award uitgereikt, de prijs voor de medewerkers van lokale besturen. Met die prijs wil Servantes, met de steun van de Exello.net, VVSG, Burgerzaken Vlaanderen en het Centrum voor Lokale Politiek van UGent de local civil servant in de kijker zetten en positieve aandacht vestigen op werken bij lokale besturen.

 

Lokale besturen of individuele lokale ambtenaren kunnen medewerker(s) of collega’s in de bloemen zetten door hen te nomineren voor één van de categorieën van de Servantes Award.

 

Dit zijn de categorieën:

  • Nieuwkomer: de Prijs voor de Nieuwkomer bekroont een medewerker die in de afgelopen paar jaar in dienst is  getreden.
  • Loopbaan: de Prijs voor de Loopbaan bekroont een medewerker die recent de organisatie verlaten heeft wegens einde loopbaan, op het punt staat om de organisatie te verlaten en/of een heel lange staat van dienst heeft.
  • Team: de Prijs voor het Team bekroont een groep van medewerkers (van een vijf à tien personen) die een bijzondere inspanning geleverd hebben of een bijzonder initiatief genomen hebben.

Hoe werkt het?

  • Lokale besturen: elk lokaal bestuur kan een medewerker of een team voordragen. Het lokaal bestuur kan meedingen naar meer dan één categorie.
  • Medewerkers van lokale besturen: medewerkers van lokale besturen kunnen individuele collega’s of teams voordragen.
  • De organisatoren van de Servantes Award zullen contact opnemen met de besturen waarvoor kandidaturen zijn ingediend.
  • Het kandidaatsdossier en alle praktische info vind je op www.servantes.be/award.

 

UITREIKING – Blokkeer alvast je agenda op 27 oktober 2022

De uitreiking van de Servantes Award gebeurt op 27 oktober 2022 in De Filatuur, Tragel 6, in Aalst.

 

 

Luc Jolie, algemeen directeur van de stad Aalter en voorzitter van Exello.net: "Op mijn allereerste werkdag in Aalter gaf ik een kleine speech waarin ik enkele doelstellingen meegaf. Eén daarvan was de perceptie van de ambtenaar zowel intern als extern verbeteren. We zijn vandaag op de goede weg, maar we zijn er nog altijd niet. Er bestaat nog altijd een verkeerd beeld over ambtenaren. “Ambtenaar” staat nog steeds niet gelijk aan ‘trots’, terwijl het eigenlijk een na te streven eretitel zou moeten zijn. De civil servant die er mee voor zorgt dat de samenleving kan werken zoals het hoort, op basis van concrete data.”