google.com, pub-3715436742152423, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Snel zoeken

De nieuwe mogelijkheden van Mypension.be

Bron: VRt-Nieuws + Federale Overheidsdienst Pensioenen 27-8-2021 14:50
Categorieën: Overheid - kandidaat, Overheid - werkgever

Bron: Persbericht Minister van Pensioenen, 27/08/2021

 

Het online pensioenportaal mypension.be heeft nieuwe mogelijkheden opgezet om de invloed van bepaalde loopbaankeuzes op je pensioenbedrag te simuleren. Zo kan je met meer kennis van zaken beslissingen nemen in verband met je loopbaan en over de invloed ervan op je pensioen. Dat meldt de Federale Pensioendienst. Met een handige simulator kan men bij jobsverandering de impact op je pensioen berekenen. 

Welke invloed heeft mijn nieuwe job op mijn pensioenbedrag, weze het als werknemer, zelfstandige of ambtenaar? Welke gevolgen heeft een wijziging van mijn beroepssituatie (bijvoorbeeld deeltijds of opnieuw voltijds werken)?  Als je meer of minder gaat verdienen, kan je je nieuwe loongegevens en andere voordelen in de simulator invoeren en je nieuwe vooropgestelde pensioenbedrag te zien.

“Dankzij de nieuwe functies wordt mypension.be steeds meer een belangrijke tool om uw loopbaan te organiseren. Nu kunt u ook de impact van uw professionele keuzes op uw pensioen in de gaten houden. Dat is van belang. Zodra ze hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt, krijgen burgers op deze manier ondersteuning. Mypension.be stelt zo iedereen in staat om de juiste keuzes te maken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan”, zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) in het persbericht.

 

 

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close